( (

AK Parti'den Turizm İçin Yeni Kanun Teklifi

Gündem 31.03.2021 - 16:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti'den Turizm İçin Yeni Kanun Teklifi

AK Parti milletvekilleri, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu.
AK Parti milletvekilleri, 2023 turizm hedeflerine ulaşılması için öncelikli önemi bulunan düzenlemeler yapılması, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinin tespitine ilişkin yeni kriterler, konaklama tesislerinin ve plaj işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu, turizm belgesinin iptali yaptırımının uygulanacağı yeni durumların belirlenmesini de içeren Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığı'na sundu. 32 maddeden oluşan kanun teklifinde, plaj işletmelerinin bakanlıktan turizm işletmesi belgesi almaları zorunlu hale getiriliyor. İşletme belgesi almayanların faaliyetleri sona erdilecek. Halihazırda faaliyette bulunan ve ancak asgari standartları sağlayabilecek konaklama tesisleri ise, "basit konaklama tesisi turizm işletmesi belgesi" alacak. Ancak bakanlığın verdiği teşvikten bu tesisler yararlanamayacak. Teklifte, kruvaziyer liman, yat limanı, rıhtım ve iskele gibi deniz turizm tesisleri işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm işletmesi belgesi almaları zorunlu hale getiriliyor. Belgesiz faaliyet gösteren deniz turizmi tesislerine de belge almaları için 3 yıl süre tanınıyor. Kanun teklifiyle, kültür ve turizm koruma, gelişim bölgeleri, turizm merkezleri içinde alanlarda hazırlanan her türlü plan ve plan değişiklikleri sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulması öngörülüyor.  
AK Parti milletvekilleri, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu.
AK Parti milletvekilleri, 2023 turizm hedeflerine ulaşılması için öncelikli önemi bulunan düzenlemeler yapılması, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinin tespitine ilişkin yeni kriterler, konaklama tesislerinin ve plaj işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu, turizm belgesinin iptali yaptırımının uygulanacağı yeni durumların belirlenmesini de içeren Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığı'na sundu.

32 maddeden oluşan kanun teklifinde, plaj işletmelerinin bakanlıktan turizm işletmesi belgesi almaları zorunlu hale getiriliyor.

İşletme belgesi almayanların faaliyetleri sona erdilecek.
Halihazırda faaliyette bulunan ve ancak asgari standartları sağlayabilecek konaklama tesisleri ise, "basit konaklama tesisi turizm işletmesi belgesi" alacak. Ancak bakanlığın verdiği teşvikten bu tesisler yararlanamayacak.

Teklifte, kruvaziyer liman, yat limanı, rıhtım ve iskele gibi deniz turizm tesisleri işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm işletmesi belgesi almaları zorunlu hale getiriliyor.

Belgesiz faaliyet gösteren deniz turizmi tesislerine de belge almaları için 3 yıl süre tanınıyor.

Kanun teklifiyle, kültür ve turizm koruma, gelişim bölgeleri, turizm merkezleri içinde alanlarda hazırlanan her türlü plan ve plan değişiklikleri sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulması öngörülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (