( (

AK Parti’den Tank Palet Açıklaması: Satılma Durumu Söz Konusu Değil

Siyaset 21.11.2019 - 19:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti’den Tank Palet Açıklaması: Satılma Durumu Söz Konusu Değil

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Tank Palet Fabrikası’na yönelik eleştirilere, “Satılma durumu söz konusu değil. Bir işletme hakkının devri söz konusu, bir özelleştirme değil bu” dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Tank Palet Fabrikasının yüzde 50 ortaklığını ve yönetim kurulunun yarısından fazlasının Katar ordusuna ait olmasını kabullenemiyoruz” dedi.  “YERLİ VE MİLLİ” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da, Tank Palet Fabrikasıyla ilgili şöyle dedi: “Bu fabrikamız yerli ve millî bir vasıfta, mülkiyeti Türkiye’ye ait olmak üzere oradaki işletme hakkının BMC bünyesinde bir konsorsiyumla daha iyi işletilebilmesi ve daha modern cihazlarla yoluna devam edebilmesi hususunda bir işletme mantığı ortaya konmuştur. Dolayısıyla burada, bu fabrikanın yerlilik ve millîlik vasfına halel getirebilecek en ufak bir şeyi biz zaten kabul etmeyiz.” “BU, AÇIKÇA BİR ÖZELLEŞTİRMEDİR” CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de, “Bu, açıkça bir özelleştirmedir ve kamunun bu varlığı bedelsiz bir şekilde yirmi beş yıl süreyle Katar ordusu ve ortağı Türk firmasına devredilmiştir” diye konuştu. “BİR ÖZELLEŞTİRME DEĞİL BU” Akbaşoğlu da,  “Bir kere, satılma diye bir durum söz konusu değil, külliyen yanlış bir ifade. Satılma durumu söz konusu değil. Oradan çıktı ve köpürtüldü, köpürtüldü. Mülkiyet Türkiye Cumhuriyeti devletinde ve bu konsorsiyumun almış olduğu, yani BMC ve Katar’ın beraberce almış olduğu ihale münasebetiyle, hiçbir işçi çıkartılmadan, bütün sevk ve idare Türkiye’de olmak kaydıyla ve burada, Türkiye, kendi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek adına, millî politikalar çerçevesinde, Savunma Bakanlığımızın da görüşleri ve hep beraber hareket edilmesi kaydıyla böyle bir işletme hakkının devri söz konusu, bir özelleştirme değil bu. Bir özelleştirme değil ama bu, ilgili yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, tamamen hukuka uygun bir şekilde, millî çıkarlarımıza uygun bir şekilde Türkiye’nin kendi enstrümanlarını ortaya koymasıdır. Hukuken bir halel söz konusu oldu iddiasında bulunanların bunu yargıya taşımaları da zaten gayet doğaldır ve her türlü yargı denetimine açıktır” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Tank Palet Fabrikası’na yönelik eleştirilere, “Satılma durumu söz konusu değil. Bir işletme hakkının devri söz konusu, bir özelleştirme değil bu” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Tank Palet Fabrikasının yüzde 50 ortaklığını ve yönetim kurulunun yarısından fazlasının Katar ordusuna ait olmasını kabullenemiyoruz” dedi. 

“YERLİ VE MİLLİ”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da, Tank Palet Fabrikasıyla ilgili şöyle dedi:

“Bu fabrikamız yerli ve millî bir vasıfta, mülkiyeti Türkiye’ye ait olmak üzere oradaki işletme hakkının BMC bünyesinde bir konsorsiyumla daha iyi işletilebilmesi ve daha modern cihazlarla yoluna devam edebilmesi hususunda bir işletme mantığı ortaya konmuştur. Dolayısıyla burada, bu fabrikanın yerlilik ve millîlik vasfına halel getirebilecek en ufak bir şeyi biz zaten kabul etmeyiz.”

“BU, AÇIKÇA BİR ÖZELLEŞTİRMEDİR”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de, “Bu, açıkça bir özelleştirmedir ve kamunun bu varlığı bedelsiz bir şekilde yirmi beş yıl süreyle Katar ordusu ve ortağı Türk firmasına devredilmiştir” diye konuştu.

“BİR ÖZELLEŞTİRME DEĞİL BU”

Akbaşoğlu da,  “Bir kere, satılma diye bir durum söz konusu değil, külliyen yanlış bir ifade. Satılma durumu söz konusu değil. Oradan çıktı ve köpürtüldü, köpürtüldü. Mülkiyet Türkiye Cumhuriyeti devletinde ve bu konsorsiyumun almış olduğu, yani BMC ve Katar’ın beraberce almış olduğu ihale münasebetiyle, hiçbir işçi çıkartılmadan, bütün sevk ve idare Türkiye’de olmak kaydıyla ve burada, Türkiye, kendi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek adına, millî politikalar çerçevesinde, Savunma Bakanlığımızın da görüşleri ve hep beraber hareket edilmesi kaydıyla böyle bir işletme hakkının devri söz konusu, bir özelleştirme değil bu. Bir özelleştirme değil ama bu, ilgili yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, tamamen hukuka uygun bir şekilde, millî çıkarlarımıza uygun bir şekilde Türkiye’nin kendi enstrümanlarını ortaya koymasıdır. Hukuken bir halel söz konusu oldu iddiasında bulunanların bunu yargıya taşımaları da zaten gayet doğaldır ve her türlü yargı denetimine açıktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (