( (

Ahmet Davutoğlu Erken Seçim İhtimaline Karşı Düğmeye Bastı

Siyaset 11.02.2020 - 20:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ahmet Davutoğlu Erken Seçim İhtimaline Karşı Düğmeye Bastı

Sahaya inmeye hazırlanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, olası bir seçim durumunda partisinin hazırlıksız yakalanmaması için düğmeye bastı.
Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şart. Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektiriyor.   Siyasi kulislerde erken seçim iddiaları konuşulurken Aralık ayında kurulan Gelecek Partisi, teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı. Gelecek Partisi’nde Haziran ayının sonuna kadar örgütlenmenin tamamlanması planlanıyor.   BÜYÜK KONGRE HAZİRAN YA DA TEMMUZ AYINDA   Büyük Kongrenin de Haziran sonu Temmuz sonuna kadar yapılması hedefleniyor.   Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışı 16 Şubat’ta saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Açılışı Davutoğlu yapacak. Daha sonra Ankara, Konya, İzmir, Manisa, İzmir, Sakarya, Elazığ, Malatya il başkanlığı binalarının açılışı olacak.   Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre Davutoğlu partisinin il binalarının açılışının çoğuna katılacak. İl binasının açılışının ardından şehri dolaşacak, vatandaşla bir araya gelecek, akşam halka açık konferansa katılacak. 
Sahaya inmeye hazırlanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, olası bir seçim durumunda partisinin hazırlıksız yakalanmaması için düğmeye bastı.

Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şart. Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektiriyor.

 

Siyasi kulislerde erken seçim iddiaları konuşulurken Aralık ayında kurulan Gelecek Partisi, teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı. Gelecek Partisi’nde Haziran ayının sonuna kadar örgütlenmenin tamamlanması planlanıyor.

 

BÜYÜK KONGRE HAZİRAN YA DA TEMMUZ AYINDA

 

Büyük Kongrenin de Haziran sonu Temmuz sonuna kadar yapılması hedefleniyor.

 

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışı 16 Şubat’ta saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Açılışı Davutoğlu yapacak. Daha sonra Ankara, Konya, İzmir, Manisa, İzmir, Sakarya, Elazığ, Malatya il başkanlığı binalarının açılışı olacak.

 

Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre Davutoğlu partisinin il binalarının açılışının çoğuna katılacak. İl binasının açılışının ardından şehri dolaşacak, vatandaşla bir araya gelecek, akşam halka açık konferansa katılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (