( (

Afganistan İle Dostluk Bağları Kuvvetleniyor

Dünya 24.03.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Afganistan İle Dostluk Bağları Kuvvetleniyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Afganistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Afganistan Ahmet Ziya Mesud ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Heyetin Konya’yı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akyürek, Konya ile Afganistan’ın, özellikle Belh şehrinin tarihi bir bağı olduğunu, kardeşlik ilişkisini daha da güçlendirmek gerektiğini dile getirdi. Afganistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Afganistan Mesud da iki milletin kardeş olduğunu ve Afgan halkının Türk halkını çok sevdiğini belirterek, Hazreti Mevlana’dan gelen kardeşlik bağının yapılacak işbirliği ile daha da gelişeceğini söyledi. Başkan Akyürek konuğuna Mesnevi ve çini sikke hediye ederken, Mesud da Başkan Akyürek’e Afgan cübbesi ve kartal simgeli devlet nişanı hediye etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Afganistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Afganistan Ahmet Ziya Mesud ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.


Heyetin Konya’yı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akyürek, Konya ile Afganistan’ın, özellikle Belh şehrinin tarihi bir bağı olduğunu, kardeşlik ilişkisini daha da güçlendirmek gerektiğini dile getirdi.


Afganistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Afganistan Mesud da iki milletin kardeş olduğunu ve Afgan halkının Türk halkını çok sevdiğini belirterek, Hazreti Mevlana’dan gelen kardeşlik bağının yapılacak işbirliği ile daha da gelişeceğini söyledi.


Başkan Akyürek konuğuna Mesnevi ve çini sikke hediye ederken, Mesud da Başkan Akyürek’e Afgan cübbesi ve kartal simgeli devlet nişanı hediye etti.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (