( (

Afgan ve Kosovalı Heyet Büyükşehir’de

Dünya 07.12.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Afgan ve Kosovalı Heyet Büyükşehir’de

Afganistan’ın Başkenti Kabil Belediye Başkanı Vahat Abdulvahap ve beraberindeki heyet Konya’yı ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile bir araya gelen heyet, Konya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Altyapı plan ve çalışmalarında işbirliği yapılması, teknik ekip desteğinin sağlanması gibi konuların ele alındığı görüşmede Konya ile Kabil arasında kardeş şehir görüşmelerinin başlatılmasına karar verildi. Görüşme sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Kabil Belediye Başkanı’na Farsça Mesnevi ve ney hediye etti. KOSOVA’DAN KONYA’YA DOSTLUK ZİYARETİ Kosova Hükümetini kuran koalisyon partilerinden biri olan Adalet Partisi Genel Sekreteri Fıdan Mustafa ile Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eroll Venhari çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. AK Parti İstanbul, Ankara ve Konya il teşkilatlarını ziyaret eden heyet, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile görüştü. Görüşmede, Balkanların, Türkiye ve Konya için çok değerli olduğunu ifade eden Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlarla ilgili yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Uslu, Ekim ayında gerçekleşen Evlad-ı Fatihan Projesi kapsamında kurulan Konya Dostları Derneği’nin kurucularının da Balkan şehirlerinin temsilcilerinden oluştuğunu vurguladı. Adalet Partisi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Eroll Venhari, Türkiye’de okuyan Kosovalı öğrencilerin iki ülke ve iki şehir arasında köprü olduğunu kaydederek, öğrencilerin kendileri için önemine vurgu yaptı. Ziyarette ayrıca Konya’nın kardeş şehirlerinden olan Kosova’nın Başkenti Priştine ve Prizren ile ilişkilerin geliştirilmesi için nelerin yapılabileceği görüşüldü. Görüşmenin sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu heyete Arnavutça Mesnevi hediye etti. Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’nün profesyonel rehberi eşliğinde Konya şehir turu yaptı.

Afganistan’ın Başkenti Kabil Belediye Başkanı Vahat Abdulvahap ve beraberindeki heyet Konya’yı ziyaret etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile bir araya gelen heyet, Konya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Altyapı plan ve çalışmalarında işbirliği yapılması, teknik ekip desteğinin sağlanması gibi konuların ele alındığı görüşmede Konya ile Kabil arasında kardeş şehir görüşmelerinin başlatılmasına karar verildi.


Görüşme sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Kabil Belediye Başkanı’na Farsça Mesnevi ve ney hediye etti.


KOSOVA’DAN KONYA’YA DOSTLUK ZİYARETİ


Kosova Hükümetini kuran koalisyon partilerinden biri olan Adalet Partisi Genel Sekreteri Fıdan Mustafa ile Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eroll Venhari çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.


AK Parti İstanbul, Ankara ve Konya il teşkilatlarını ziyaret eden heyet, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç ile görüştü. Görüşmede, Balkanların, Türkiye ve Konya için çok değerli olduğunu ifade eden Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlarla ilgili yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Uslu, Ekim ayında gerçekleşen Evlad-ı Fatihan Projesi kapsamında kurulan Konya Dostları Derneği’nin kurucularının da Balkan şehirlerinin temsilcilerinden oluştuğunu vurguladı.


Adalet Partisi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Eroll Venhari, Türkiye’de okuyan Kosovalı öğrencilerin iki ülke ve iki şehir arasında köprü olduğunu kaydederek, öğrencilerin kendileri için önemine vurgu yaptı.


Ziyarette ayrıca Konya’nın kardeş şehirlerinden olan Kosova’nın Başkenti Priştine ve Prizren ile ilişkilerin geliştirilmesi için nelerin yapılabileceği görüşüldü.


Görüşmenin sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu heyete Arnavutça Mesnevi hediye etti. Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’nün profesyonel rehberi eşliğinde Konya şehir turu yaptı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (