( (

Afetlerde Haberleşme Sorunu Ortadan Kalkıyor

Yaşam 11.04.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Afetlerde Haberleşme Sorunu Ortadan Kalkıyor

 Bir afet, acil durum, savaş veya seferberlik halinde “Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’nin birbirleri ile kesintisiz ve emniyetli iletişim sağlamaları için 4 aşamalı bir haberleşme sistemi kuruluyor. 4.5G ile entegre edilebilen ve fiber gücünü de kullanan KGHS; Başbakanlık, AFAD, il ve ilçelerde kurulan merkezleri birbirine kesintisiz bağlıyor. AFAD’ın kurduğu “Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi” (KGHS) ile iletişim; fiber kablo, GSM ve uydu üzerinden otomatik aktarmalı olarak sağlanacak. Haberleşme bir kanaldan kesildiğinde diğer kanal üzerinden otomatik devem edecek. Dördüncü iletişim kanalı ise KGHS kapsamında 64 ile daha temin edilerek 81 ile yaygınlaştırılan HF/SSB telsiz sistemleri olacak. Ses, fotoğraf, görüntü, e-posta ve data iletişimini sağlayacak Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi ile sürekli ve emniyetli iletişim alt yapısı kurulmuş olacak. Fiberden sonra ikinci aşama olan GSM kanalında daha önce ülkemizde mevcut 3G altyapısını kullanan KGHS, 4.5G ile kolayca entegre edilebilecek.

 Bir afet, acil durum, savaş veya seferberlik halinde “Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’nin birbirleri ile kesintisiz ve emniyetli iletişim sağlamaları için 4 aşamalı bir haberleşme sistemi kuruluyor. 4.5G ile entegre edilebilen ve fiber gücünü de kullanan KGHS; Başbakanlık, AFAD, il ve ilçelerde kurulan merkezleri birbirine kesintisiz bağlıyor.


AFAD’ın kurduğu “Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi” (KGHS) ile iletişim; fiber kablo, GSM ve uydu üzerinden otomatik aktarmalı olarak sağlanacak. Haberleşme bir kanaldan kesildiğinde diğer kanal üzerinden otomatik devem edecek. Dördüncü iletişim kanalı ise KGHS kapsamında 64 ile daha temin edilerek 81 ile yaygınlaştırılan HF/SSB telsiz sistemleri olacak.


Ses, fotoğraf, görüntü, e-posta ve data iletişimini sağlayacak Kesintisiz ve Güvenli Haberleşme Sistemi ile sürekli ve emniyetli iletişim alt yapısı kurulmuş olacak. Fiberden sonra ikinci aşama olan GSM kanalında daha önce ülkemizde mevcut 3G altyapısını kullanan KGHS, 4.5G ile kolayca entegre edilebilecek.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (