( (

Adrese Teslim Personel Alımı Tepki Çekti

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 03.01.2021 - 20:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Adrese Teslim Personel Alımı Tepki Çekti

Kafkas Üniversitesi’nin Geleneksel El Sanatları Programı için açtığı ilan tepkilere yol açtı. Üniversite, ilandaki Orta Çağ tarihinde yüksek lisans yapmış olma şartı, iki gün sonra Eski Çağ tarihi olarak değiştirdi.
Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, 31 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı öğretim görevlisi ilanını 2 gün sonra değiştirdi. 28 öğretim görevlisi alımı için ilan açan Kafkas Üniversitesi, Geleneksel El Sanatları Programı için aradığı ortaçağ tarihinde yüksek lisans mezunu olma şartını Eski Çağ tarihi olarak değiştirdi. İlanda Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Geleneksel El Sanatları Programı için öğretim görevlisi alınacağı duyurulurken, sanat tarihi mezun olmak ve Orta Çağ tarihinde yüksek lisans yapmış olmam özel şartlar arasında sıralandı. Üniversite ilandan iki gün sonra Resmi Gazete’de bir ilan daha yayımlayarak, Geleneksel El Sanatları Programı için aradığı ortaçağ tarihinde yüksek lisans mezunu olma şartını Eski Çağ tarihi olarak değiştirdi. İlana sosyal medyadan “Adrese teslim” tepkisi geldi. Hacettepe Üniversitesi araştırma görevlilerinden Muzaffer Karaaslan, “Hadi gelin biraz ağlanacak halimize kahkahalar atarak gülelim. Kafkas Üniversitesi, Geleneksel El Sanatları Bölümü'ne ilk başta Sanat Tarihi lisans mezunu olmak ve Orta Çağ Tarihinde yüksek lisans yapmış olmak şartı vardı. Sanırım alınacak kişinin Eski Çağ çalıştığını fark ettiler” dedi. İlana sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkilerin bazıları şöyle: “Akademik alanda açılan kadrolar korkutucu gerçekten. Ülkenin kişiler ülkesi olduğunu gösteriyor. Emekler, yıllar insanların elinden alınıyor.” “Hocam yeter ki çağ olsun hangi çağ olduğunun ne önemi var.” “Aramızda 500 küsur yılın lafı mı olur?”
Kafkas Üniversitesi’nin Geleneksel El Sanatları Programı için açtığı ilan tepkilere yol açtı. Üniversite, ilandaki Orta Çağ tarihinde yüksek lisans yapmış olma şartı, iki gün sonra Eski Çağ tarihi olarak değiştirdi.

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, 31 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı öğretim görevlisi ilanını 2 gün sonra değiştirdi. 28 öğretim görevlisi alımı için ilan açan Kafkas Üniversitesi, Geleneksel El Sanatları Programı için aradığı ortaçağ tarihinde yüksek lisans mezunu olma şartını Eski Çağ tarihi olarak değiştirdi.

İlanda Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Geleneksel El Sanatları Programı için öğretim görevlisi alınacağı duyurulurken, sanat tarihi mezun olmak ve Orta Çağ tarihinde yüksek lisans yapmış olmam özel şartlar arasında sıralandı.

Üniversite ilandan iki gün sonra Resmi Gazete’de bir ilan daha yayımlayarak, Geleneksel El Sanatları Programı için aradığı ortaçağ tarihinde yüksek lisans mezunu olma şartını Eski Çağ tarihi olarak değiştirdi.

İlana sosyal medyadan “Adrese teslim” tepkisi geldi. Hacettepe Üniversitesi araştırma görevlilerinden Muzaffer Karaaslan, “Hadi gelin biraz ağlanacak halimize kahkahalar atarak gülelim. Kafkas Üniversitesi, Geleneksel El Sanatları Bölümü'ne ilk başta Sanat Tarihi lisans mezunu olmak ve Orta Çağ Tarihinde yüksek lisans yapmış olmak şartı vardı. Sanırım alınacak kişinin Eski Çağ çalıştığını fark ettiler” dedi.

İlana sosyal medya kullanıcılarından gelen tepkilerin bazıları şöyle:

“Akademik alanda açılan kadrolar korkutucu gerçekten. Ülkenin kişiler ülkesi olduğunu gösteriyor. Emekler, yıllar insanların elinden alınıyor.”

“Hocam yeter ki çağ olsun hangi çağ olduğunun ne önemi var.”

“Aramızda 500 küsur yılın lafı mı olur?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (