( (

Abdullah Başcı: Davutoğlu Ayrıldığından Beri Bir Üst Akıl Ak Parti’yi Uçuruma Sürüklüyor

Siyaset (Bedreddin Yalçın) - Bedreddin Yalçın | 19.05.2020 - 12:02, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Abdullah Başcı: Davutoğlu Ayrıldığından Beri Bir Üst Akıl Ak Parti’yi Uçuruma Sürüklüyor

İsrail Gazze’yi ablukaya almış, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye başlamışken İHH’nın organizasyonuyla Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için Türkiye’den 6 gemi yola çıktı. Ancak İsrail uluslararası sularda denizden ve havadan komandolarla gemilere baskın düzenledi. Tarihe Gazze filosu saldırısı olarak da geçen olayda çok sayıda Türk vatandaşı hayatını kaybeti, onlarca kişi de yaralandı.
Türkiye derhal İsrail ile ilişkilerini sona erdirdi. İlişkilerin normalleşmesi için de 3 şart koştu.  1. İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi. 2. Hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi. 3. Gazze’ye ablukanın sonlandırılması. Aradan yıllar geçti ve A Haber’de İsrail’in başkenti Kudüs olarak gösterildi. Derken bir ayrıntı daha gün yüzüne çıktı. İsrail ile Türkiye arasında imzalanan ‘tazminata ilişkin usul anlaşmasında’ Türkiye’nin başkenti Ankara olarak belirtilirken İsrail’in başkenti Kudüs olarak anılıyordu. Devletler arasındaki bir tazminat usul anlaşmasında bile Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi büyük bir skandal değil de nedir? Abdullah Başcı: Biz İsrail’in başkenti Tel Aviv diye biliyoruz Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, hem bu skandal anlaşmayı hem de son zamanlarda iktidar medyasında ardı ardına yaşanan skandalları Medya Notu’na değerlendirdi: Her gün bir pot kırıyorlar. Bir gün Perinçek çıkıyor 28 Şubat FETÖ’ye karşı yapıldı diyor. Bütün 28 mağdurlarını FETÖ’cü ilan ediyor. Ama iktidara yakın 28 Şubat mağdurlarından ses yok. Dün A Haber ekranlarında yaşanan skandalı hep beraber gördük. İsrail Kudüs’ün oluyor. Halbuki biz İsrail’in başkenti Tel Aviv diye biliyoruz. Önceki aylarda Sabah gazetesinde bir bulmaca skandalı yaşandı. İsrail’te bir kent diyor bulmacada. Cevap Kudüs oluyor. İsrail ile yapılan bu son anlaşmaya gelirsek. Oradaki anlaşmada Türkiye başkenti Ankara, İsrail’inki Kudüs oluyor. Bu nasıl iş anlamak mümkün değil. Sonra İstanbul işgal edildi diye bir bakan çıkıp konuşuyor. Bunlar pot mu yoksa başka bir şeyin hazırlığı mı? AK Parti çok belirgin bir şekilde akıl tutulması, travma yaşıyor. 2001 yılında yola çıkıldığındaki Ak Parti ile günümüzdeki Ak Parti tamamen zıt fikirler taşıyor.  Son dönemlerde Ak Parti’nin nereye doğru gittiğini bilen yok. Ama ben söyleyeyim Ak Parti uçuruma gidiyor. Davutoğlu ayrıldığından, partiden uzaklaştırıldığından beri bir üst akıl AK Parti’yi uçuruma sürüklüyor.
İsrail Gazze’yi ablukaya almış, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye başlamışken İHH’nın organizasyonuyla Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için Türkiye’den 6 gemi yola çıktı. Ancak İsrail uluslararası sularda denizden ve havadan komandolarla gemilere baskın düzenledi. Tarihe Gazze filosu saldırısı olarak da geçen olayda çok sayıda Türk vatandaşı hayatını kaybeti, onlarca kişi de yaralandı.

Türkiye derhal İsrail ile ilişkilerini sona erdirdi. İlişkilerin normalleşmesi için de 3 şart koştu. 

1. İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi.

2. Hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi.

3. Gazze’ye ablukanın sonlandırılması.

Aradan yıllar geçti ve A Haber’de İsrail’in başkenti Kudüs olarak gösterildi. Derken bir ayrıntı daha gün yüzüne çıktı. İsrail ile Türkiye arasında imzalanan ‘tazminata ilişkin usul anlaşmasında’ Türkiye’nin başkenti Ankara olarak belirtilirken İsrail’in başkenti Kudüs olarak anılıyordu.

Devletler arasındaki bir tazminat usul anlaşmasında bile Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi büyük bir skandal değil de nedir?

Abdullah Başcı: Biz İsrail’in başkenti Tel Aviv diye biliyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, hem bu skandal anlaşmayı hem de son zamanlarda iktidar medyasında ardı ardına yaşanan skandalları Medya Notu’na değerlendirdi:

Her gün bir pot kırıyorlar. Bir gün Perinçek çıkıyor 28 Şubat FETÖ’ye karşı yapıldı diyor. Bütün 28 mağdurlarını FETÖ’cü ilan ediyor. Ama iktidara yakın 28 Şubat mağdurlarından ses yok.

Dün A Haber ekranlarında yaşanan skandalı hep beraber gördük. İsrail Kudüs’ün oluyor. Halbuki biz İsrail’in başkenti Tel Aviv diye biliyoruz.

Önceki aylarda Sabah gazetesinde bir bulmaca skandalı yaşandı. İsrail’te bir kent diyor bulmacada. Cevap Kudüs oluyor.

İsrail ile yapılan bu son anlaşmaya gelirsek. Oradaki anlaşmada Türkiye başkenti Ankara, İsrail’inki Kudüs oluyor. Bu nasıl iş anlamak mümkün değil.

Sonra İstanbul işgal edildi diye bir bakan çıkıp konuşuyor. Bunlar pot mu yoksa başka bir şeyin hazırlığı mı?

AK Parti çok belirgin bir şekilde akıl tutulması, travma yaşıyor. 2001 yılında yola çıkıldığındaki Ak Parti ile günümüzdeki Ak Parti tamamen zıt fikirler taşıyor. 

Son dönemlerde Ak Parti’nin nereye doğru gittiğini bilen yok. Ama ben söyleyeyim Ak Parti uçuruma gidiyor. Davutoğlu ayrıldığından, partiden uzaklaştırıldığından beri bir üst akıl AK Parti’yi uçuruma sürüklüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (