( (

ABD’nin Ermeni Tasarısına Selçuk Özdağ Tepki Gösterdi

Siyaset 31.10.2019 - 14:39, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

ABD’nin Ermeni Tasarısına Selçuk Özdağ Tepki Gösterdi

ABD’nin Ermeni tasarısına Selçuk Özdağ tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika’ya gitmemesi gerektiğini söyledi
ABD Temsilciler Meclisi’nin Ermeni tasarısı ve Barış Pınarı Harekatı kararlarına tepki gösteren Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım ayında gerçekleştireceği ABD ziyaretini hatırlatarak “Sayın Erdoğan Amerika’ya gitmemelidir” dedi. Ahmet Davutoğlu’nun kurmay ekibinde yer alan Selçuk Özdağ, “Sayın Erdoğan Amerika’ya gitmemelidir. Yazdıkları mektup dış politikamızda şu ana kadar hiçbir Amerikalı yetkili veya dış yetkili Türkiye Cumhuriyetinin başbakanlarına, cumhurbaşkanlarına böyle bir mektup yazamamıştır.” diye konuştu. Özdağ, “İkinci olarak da bugün ABD Temsilciler Meclisinde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili tarihçilerin konusunu siyasete malzeme yapan bir Amerika’ya karşı da ‘gelmiyorum’ demek lazım.” dedi. Mal varlıkları tartışmasına da değinen Selçuk Özdağ, “Üçüncü olarak da ‘Kendi mal varlıklarıyla ilgili araştırma yapacağız’ diyor. Tüm siyasiler, geçmişte görev yapan başbakanlar, bakanlar, cumhurbaşkanları herkes malvarlığını çıplak olarak milletine açıklasın. Ne mal varlığı varsa herkes açıklasın. Dönsün desin ki Amerika’ya malvarlığımız budur, şeffaftır, elinizden geleni ardınıza koymayın demesi lazımdır” şeklinde konuştu. Görüşmelerin kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Öztdağ, “Eğer Sayın Erdoğan Amerika’ya giderse, Sayın Cumhurbaşkanı Amerika’ya giderse Amerika’da bütün görüşmeler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kayıtlarına, kayıt altına alınmalıdır, bütün görüşmeler 81 milyonla paylaşılmalıdır. Hiçbir görüşme devlet sırrı olarak kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı. Özdağ, “Amerika’nın bu iddialarına karşı ülkede tüm siyaset yapan Ermeniler, Ermeni kökenli vatandaşlarımız, yazarlarımız bunlar seslerini yükseltmelidirler başta AK Parti Milletvekili Markar Esayan olmak üzere.” şeklinde konuştu.  
ABD’nin Ermeni tasarısına Selçuk Özdağ tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika’ya gitmemesi gerektiğini söyledi

ABD Temsilciler Meclisi’nin Ermeni tasarısı ve Barış Pınarı Harekatı kararlarına tepki gösteren Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım ayında gerçekleştireceği ABD ziyaretini hatırlatarak “Sayın Erdoğan Amerika’ya gitmemelidir” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun kurmay ekibinde yer alan Selçuk Özdağ, “Sayın Erdoğan Amerika’ya gitmemelidir. Yazdıkları mektup dış politikamızda şu ana kadar hiçbir Amerikalı yetkili veya dış yetkili Türkiye Cumhuriyetinin başbakanlarına, cumhurbaşkanlarına böyle bir mektup yazamamıştır.” diye konuştu.

Özdağ, “İkinci olarak da bugün ABD Temsilciler Meclisinde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili tarihçilerin konusunu siyasete malzeme yapan bir Amerika’ya karşı da ‘gelmiyorum’ demek lazım.” dedi.

Mal varlıkları tartışmasına da değinen Selçuk Özdağ, “Üçüncü olarak da ‘Kendi mal varlıklarıyla ilgili araştırma yapacağız’ diyor. Tüm siyasiler, geçmişte görev yapan başbakanlar, bakanlar, cumhurbaşkanları herkes malvarlığını çıplak olarak milletine açıklasın. Ne mal varlığı varsa herkes açıklasın. Dönsün desin ki Amerika’ya malvarlığımız budur, şeffaftır, elinizden geleni ardınıza koymayın demesi lazımdır” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Öztdağ, “Eğer Sayın Erdoğan Amerika’ya giderse, Sayın Cumhurbaşkanı Amerika’ya giderse Amerika’da bütün görüşmeler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kayıtlarına, kayıt altına alınmalıdır, bütün görüşmeler 81 milyonla paylaşılmalıdır. Hiçbir görüşme devlet sırrı olarak kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Özdağ, “Amerika’nın bu iddialarına karşı ülkede tüm siyaset yapan Ermeniler, Ermeni kökenli vatandaşlarımız, yazarlarımız bunlar seslerini yükseltmelidirler başta AK Parti Milletvekili Markar Esayan olmak üzere.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (