( (

Ilgın Ekoturizm Alanında Ağaç Dikimi Başladı

Bölge 23.03.2021 - 13:51, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ilgın Ekoturizm Alanında Ağaç Dikimi Başladı

Ilgın Belediyesi tarafından projelendirilen Ekoturizm alanında çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ederken Orman Haftası dolayısıyla ağaçlandırma işlemlerine de başlandı. Toplamda 1500 ağacın dikileceği alanda ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.
Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ağaç dikimi programında yaptığı açıklamada “Bugün Ilgın tarihi bir güne şahitlik ediyor. 258.000 m2 alanda hazırlamış olduğumuz Ekoturizm ve mesire alanı projemiz hızla devam ederken; Orman Haftası kapsamında ekoturizm alanına dikilecek olan 1500 ağacın toprakla buluşturulmasına bugün itibariyle başladık. İçerisinde kütüphane, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, macera parkı, mini amfi, seyir terasları, mesire ve yürüyüş alanları bulunan projemiz tamamlandığında hemşehrilerimizin sosyal aktivitelerini yapabileceği geniş kapsamlı bir mesire alanı oluşturmuş olacağız. Ayrıca Esentepe Mahallesi Baltapınar Mevkiinde bulunan Şehitler Parkımızla şuan bulunduğumuz Ekoturizm alanını birbirine bağlayan 5km dağ yürüyüş parkurunun çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. İnşallah projemiz tamamlandığında daha kalabalık bir şekilde açılışını beraber gerçekleştireceğiz.” dedi. Ağaç dikim programına Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Apil, MHP İlçe Başkanı Harun Ok, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kozan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hasan Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Can, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Koç, Maden İş Sen. Şb. Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Süt Üreticiler Birliği Başkanı Serdar Ünal, Kontimder Başkanı Cihat Tapu, Orman İşletme Şefi Mustafa Uysal, Ilgın Basın Mensupları, vatandaşlar ve belediye personelini katıldı.
Ilgın Belediyesi tarafından projelendirilen Ekoturizm alanında çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ederken Orman Haftası dolayısıyla ağaçlandırma işlemlerine de başlandı. Toplamda 1500 ağacın dikileceği alanda ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ağaç dikimi programında yaptığı açıklamada “Bugün Ilgın tarihi bir güne şahitlik ediyor. 258.000 m2 alanda hazırlamış olduğumuz Ekoturizm ve mesire alanı projemiz hızla devam ederken; Orman Haftası kapsamında ekoturizm alanına dikilecek olan 1500 ağacın toprakla buluşturulmasına bugün itibariyle başladık.

İçerisinde kütüphane, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, macera parkı, mini amfi, seyir terasları, mesire ve yürüyüş alanları bulunan projemiz tamamlandığında hemşehrilerimizin sosyal aktivitelerini yapabileceği geniş kapsamlı bir mesire alanı oluşturmuş olacağız. Ayrıca Esentepe Mahallesi Baltapınar Mevkiinde bulunan Şehitler Parkımızla şuan bulunduğumuz Ekoturizm alanını birbirine bağlayan 5km dağ yürüyüş parkurunun çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. İnşallah projemiz tamamlandığında daha kalabalık bir şekilde açılışını beraber gerçekleştireceğiz.” dedi.

Ağaç dikim programına Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Apil, MHP İlçe Başkanı Harun Ok, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kozan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Hasan Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Can, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mevlüt Yalı, Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Koç, Maden İş Sen. Şb. Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Süt Üreticiler Birliği Başkanı Serdar Ünal, Kontimder Başkanı Cihat Tapu, Orman İşletme Şefi Mustafa Uysal, Ilgın Basın Mensupları, vatandaşlar ve belediye personelini katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (