( (

“I. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışması” Yapıldı

Bölge 20.11.2019 - 15:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

“I. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışması” Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun katkılarıyla “I. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışması” düzenlendi.
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde başlayan yarışmaya; Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Konya İl Müdürü İsa Araba, Bisiklet İl Temsilcisi Nurettin Kipriksiz, Sofra Restoran Sahibi Şef Hüseyin Özer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, I. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışmasıyla amacımız; turizm yolunda bisiklet tekerleklerinin dönmesini sağlayıp, bisiklet turizmini Selçuklu Medeniyeti yolları üzerinden yerelden- uluslararası alana doğru tanıştırmak, hanlar arası rota oluşturmak, bisiklet turizmini güçlendirmektir. Burada özellikle Zazadin Hanı seçtik. Bisiklet kültürünü, spor kültürünü sağlıklı hayat için önerirken aynı zamanda da çok boyutlu düşünerek bisikletlerimizi hanlarla buluşturacağız. Böylelikle bisiklet han turizmi alt başlığını oluşturuyoruz. Hanlar arasında bisiklet rotası çizerek yerli ve yabancı turistlerin hanlardan başlayarak daha sonra diğer Selçuklu unsuru medreseler, saraylarla yakından-uzağa doğru ilişki kurmasını sağlayacağız. Turizmin diğer alternatif dallarından olan arkeo turizmi ve il kültür turizmini bütün boyutlarıyla ele alıp doğa-yayla turizmini birleştireceğiz. Yeni projemizle Alanya’dan Konya’ya – Konya’dan Kapadokya’ya bisikletlerle gideceğiz. Burada dağ, vadi, yayla, şelale, Yörük kültürü ve yörenin zenginliklerini tanıyacağız. Yarışmacılarımız Zazadin Han’a 23 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek ulaşacaklardır. Yarışın bitiminde dereceye giren öğrencilere Sofra Restoran Sahibi Şef Hüseyin Özer, Mevlana mutfağından ‘Sirkencübin şerbeti ve yine ‘Türk Cistus/Laden” içeceği ikram edecek. Geleneksel mutfağımızla yöremizin, coğrafyamızın ürünleriyle de buluşturmuş olacağız. Çok boyutlu spor-kültür turizmini bir araya getiren etkinlik olacak. Tüm yarışçılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışması, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinden başlayıp Zazadin Han’da sona erdi. Dereceye giren sporculara Ödül töreni Zazadin Han’da yapıldı.  
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun katkılarıyla “I. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışması” düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde başlayan yarışmaya; Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Konya İl Müdürü İsa Araba, Bisiklet İl Temsilcisi Nurettin Kipriksiz, Sofra Restoran Sahibi Şef Hüseyin Özer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, I. Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışmasıyla amacımız; turizm yolunda bisiklet tekerleklerinin dönmesini sağlayıp, bisiklet turizmini Selçuklu Medeniyeti yolları üzerinden yerelden- uluslararası alana doğru tanıştırmak, hanlar arası rota oluşturmak, bisiklet turizmini güçlendirmektir. Burada özellikle Zazadin Hanı seçtik. Bisiklet kültürünü, spor kültürünü sağlıklı hayat için önerirken aynı zamanda da çok boyutlu düşünerek bisikletlerimizi hanlarla buluşturacağız. Böylelikle bisiklet han turizmi alt başlığını oluşturuyoruz. Hanlar arasında bisiklet rotası çizerek yerli ve yabancı turistlerin hanlardan başlayarak daha sonra diğer Selçuklu unsuru medreseler, saraylarla yakından-uzağa doğru ilişki kurmasını sağlayacağız. Turizmin diğer alternatif dallarından olan arkeo turizmi ve il kültür turizmini bütün boyutlarıyla ele alıp doğa-yayla turizmini birleştireceğiz. Yeni projemizle Alanya’dan Konya’ya – Konya’dan Kapadokya’ya bisikletlerle gideceğiz. Burada dağ, vadi, yayla, şelale, Yörük kültürü ve yörenin zenginliklerini tanıyacağız. Yarışmacılarımız Zazadin Han’a 23 kilometrelik mesafeyi pedal çevirerek ulaşacaklardır. Yarışın bitiminde dereceye giren öğrencilere Sofra Restoran Sahibi Şef Hüseyin Özer, Mevlana mutfağından ‘Sirkencübin şerbeti ve yine ‘Türk Cistus/Laden” içeceği ikram edecek. Geleneksel mutfağımızla yöremizin, coğrafyamızın ürünleriyle de buluşturmuş olacağız. Çok boyutlu spor-kültür turizmini bir araya getiren etkinlik olacak. Tüm yarışçılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Selçuklu Medeniyeti Bisiklet Yarışması, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinden başlayıp Zazadin Han’da sona erdi.

Dereceye giren sporculara Ödül töreni Zazadin Han’da yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (