( (

13. Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Kültür Sanat 12.12.2019 - 14:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

13. Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında gerçekleştirilen, 13. Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışmasında, “Dünya İnançları” ve “Vefa Vakti” kategorisinde dereceye giren fotoğraf sanatçılarının ödülleri. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında, bu yıl 13’ncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışmasında” derece giren yerli ve yabacı fotoğraf sanatçılarının ödülleri Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.   20 Ülkeden 418 Sanatçı, 1533 Fotoğrafla Yarıştı Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları Yaşar Sarıcan ve Mehmet Yünden ile çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı program, Sille Sanat Sarayı kurucusu Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir’in sunumu ile başladı. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sille Sanat Sarayı, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya 20 ülkeden 418 sanatçısının 1533 fotoğrafla katıldığı yarışmada Bilir, Dünya İnançları kategorisinde 228 katılımcının, 859 fotoğrafla, Vefa Vakti kategorisinde ise 190 katılımcının 674 fotoğrafla yarışmada yer aldığını söyledi. Bugüne kadar 123 ülkeden 12 Bin 382 katılımcının, 86 Bin 652 fotoğrafla yarışmalarda yer aldığını ifade eden Bilir, dereceye girenlere toplamda 676 ödül dağıtıldığını belirterek, Konya’ya Fotoğraf Müzesi kurulması talebinde bulundu.   13 Yıldır Düzenleniyor Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ise, 13 yıldır devam eden uluslararası fotoğraf yarışmaları kapsamında yarışmaya katılan yerli ve yabancı bir çok fotoğraf sanatçısını ve eserlerini izleme ve tanıma fırsatını bulduklarını ifade ederek, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yarışma organizasyonunu başarı ile yürüttüğünü söyledi. Bekarlar, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dereceye giren yarışmacıları tebrik etti. Vali Yardımcısı Faruk Bekarların konuşmasının ardından, Dünya İnançları ve Vefa Vakti kategorisinde dereceye giren fotoğraf sanatçılarının ödülleri dağıtıldı.   “Vefa Vakti” kategorisinde ödül alan sanatçılar ve ödülleri; Türkiye’den Oğuz Çiftçi, FIAP Altın Madalya, Türkiye’den Arif Miletli Sille Sanat Sarayı Altın Madalya, Rusya’dan Oleg Konstantinov Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel ödülü Rusya’dan Andrey Smolnikov FIAP Gümüş Madalya, Türkiye’den Rüveyda Demed Gürelli Sille Sanat Sarayı Gümüş Madalya, Türkiye’den Hüseyin Opruklu FIAP Bronz Madalya, Türkiye’den Selma Oransay Sille Sanat Sarayı Bronz Madalya, 12 yarışmacı da mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.   “Dünya İnançları” kategorisinde ödül alan sanatçılar ve ödülleri ise şöyle; Myanmar’dan Kyaw Kyaw Winn, FIAP Altın Madalya, Ukranya’dan Volkov Sergey Sille Sanat Sarayı Altın Madalya, Myanmar’dan Htet Aung FIAP Gümüş Madalya, İran’dan Afshin Azarian Sille Sanat Sarayı Gümüş Madalya, Türkiye’den Alahattin Kanlıoğlu FIAP Bronz Madalya, Rusya’dan Vladimir Proshin Sille Sanat Sarayı Bronz Madalya, İran’dan Mehran Cheraghchi Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel ödülü alırken, 10 sanatçı da mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.       
Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında gerçekleştirilen, 13. Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışmasında, “Dünya İnançları” ve “Vefa Vakti” kategorisinde dereceye giren fotoğraf sanatçılarının ödülleri. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında, bu yıl 13’ncüsü gerçekleştirilen “Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışmasında” derece giren yerli ve yabacı fotoğraf sanatçılarının ödülleri Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

 

20 Ülkeden 418 Sanatçı, 1533 Fotoğrafla Yarıştı

Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları Yaşar Sarıcan ve Mehmet Yünden ile çok sayıda fotoğraf sanatçısının katıldığı program, Sille Sanat Sarayı kurucusu Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir’in sunumu ile başladı. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sille Sanat Sarayı, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya 20 ülkeden 418 sanatçısının 1533 fotoğrafla katıldığı yarışmada Bilir, Dünya İnançları kategorisinde 228 katılımcının, 859 fotoğrafla, Vefa Vakti kategorisinde ise 190 katılımcının 674 fotoğrafla yarışmada yer aldığını söyledi. Bugüne kadar 123 ülkeden 12 Bin 382 katılımcının, 86 Bin 652 fotoğrafla yarışmalarda yer aldığını ifade eden Bilir, dereceye girenlere toplamda 676 ödül dağıtıldığını belirterek, Konya’ya Fotoğraf Müzesi kurulması talebinde bulundu.

 

13 Yıldır Düzenleniyor

Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ise, 13 yıldır devam eden uluslararası fotoğraf yarışmaları kapsamında yarışmaya katılan yerli ve yabancı bir çok fotoğraf sanatçısını ve eserlerini izleme ve tanıma fırsatını bulduklarını ifade ederek, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yarışma organizasyonunu başarı ile yürüttüğünü söyledi. Bekarlar, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dereceye giren yarışmacıları tebrik etti. Vali Yardımcısı Faruk Bekarların konuşmasının ardından, Dünya İnançları ve Vefa Vakti kategorisinde dereceye giren fotoğraf sanatçılarının ödülleri dağıtıldı.

 

“Vefa Vakti” kategorisinde ödül alan sanatçılar ve ödülleri;

Türkiye’den Oğuz Çiftçi, FIAP Altın Madalya,

Türkiye’den Arif Miletli Sille Sanat Sarayı Altın Madalya,

Rusya’dan Oleg Konstantinov Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel ödülü

Rusya’dan Andrey Smolnikov FIAP Gümüş Madalya,

Türkiye’den Rüveyda Demed Gürelli Sille Sanat Sarayı Gümüş Madalya,

Türkiye’den Hüseyin Opruklu FIAP Bronz Madalya,

Türkiye’den Selma Oransay Sille Sanat Sarayı Bronz Madalya, 12 yarışmacı da mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.

 

“Dünya İnançları” kategorisinde ödül alan sanatçılar ve ödülleri ise şöyle;

Myanmar’dan Kyaw Kyaw Winn, FIAP Altın Madalya,

Ukranya’dan Volkov Sergey Sille Sanat Sarayı Altın Madalya,

Myanmar’dan Htet Aung FIAP Gümüş Madalya,

İran’dan Afshin Azarian Sille Sanat Sarayı Gümüş Madalya,

Türkiye’den Alahattin Kanlıoğlu FIAP Bronz Madalya,

Rusya’dan Vladimir Proshin Sille Sanat Sarayı Bronz Madalya,

İran’dan Mehran Cheraghchi Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Özel ödülü alırken, 10 sanatçı da mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (